gebaksjuwelierinamsterdam

Glutenvrij eten, ook voor de kleine portemonnee…

‘Heb jij een klein inkomen en woon je in de Drechtsteden en moet je glutenvrij eten? Neem contact met mij op’. Deze oproep zag ik een paar jaar geleden op Facebook. Ik heb geen klein inkomen, woon een eind weg van de Drechtsteden en eet niet glutenvrij (op werk wel, hè). Toch nam ik contact op met de plaatser van het bericht.

Match

Ik zag namelijk een oplossing van mijn ‘probleem’:

 • wat te doen met de overgebleven producten aan het eind van de week?
 • wat te doen met de misbaksels en testproducten, de zogenaamde Niet-Netjes of Net-Nietjes?
 • WEGGOOIEN IS ZONDE

Met een man werkzaam in de Drechtsteden was de logistiek snel geregeld. Eens in de zoveel tijd levert mijn man glutenvrije producten bij mijn contactpersoon, die het op haar beurt verdeelt onder minima in de Drechtsteden, die glutenvrij moeten eten. Wat mij betreft een perfecte match!

Meer

Dit is allemaal leuk en aardig, maar voor mij is het niet genoeg. In deze corona periode draait de Gebaksjuwelier op volle toeren. Ik ben superblij dat we kunnen en mogen produceren! Maar als ik dan de berichtgeving hoor over schrijnende gevallen, over armoede achter de voordeur, over andere ondernemers die hun bedrijf noodgedwongen moesten sluiten… ja, dan wil ik graag iets meer doen, iets meer gestructureerd dan het zo nu en dan leegtrekken van de vriezer voor een aantal, zeer dankbare, glutenvrije mensen in de Drechtsteden. Als ik dan ook nog eens ga nadenken hoe prijzig glutenvrij eten kan zijn en welke schade er aan je lijf en geest ontstaat als je geen glutenvrije maaltijden kan veroorloven, terwijl je het wel nodig hebt, man, daar krijg ik zelf buikpijn van.

Wat dan en hoe dan?

Tja, wat wil ik dan. Dat weet ik niet precies, maar ik heb wel een richting. Ik ben op zoek naar mensen die zich inzetten voor stichtingen of andere initiatieven die zich bezighouden met het verstrekken van voeding e.d. aan mensen met een klein budget. Nee, de Voedselbank is geen optie. Daar heb ik al contact mee gehad. Ik zoek juist de particuliere initiatieven, waar mensen die niet in aanmerking komen voor de Voedselbank, terecht kunnen. Met de initiatiefnemers wil ik in gesprek om te kijken wat de Gebaksjuwelier op structurele basis kan betekenen. Sorry, ik zoek geen individuele gevallen om te sponsoren, dat kan mijn gevoelige persoonlijkheid niet aan, serieus niet. Dus ben jij iemand die tussen schip en wal valt, kijk in je omgeving of er voedselgroepen of dergelijke initiatieven zijn en laat hen contact met mij opnemen via mail: paula@gebaksjuwelier.nl

Smakelijke groet,

Paula

Inschrijven nieuwsbrief

3 reacties

 1. Dennis op 18 mei 2021 om 07:42

  Je bent een topper, mooi dat je je inzet voor andere.

 2. Bets Mulder op 18 mei 2021 om 08:37

  Hallo wat n mooi initiatief.
  Wij hebben bij onze stichting idd mensen met allergieën gluten allergie maar ook lactose .
  En willen wel in aanmerking komen.
  Gr.Bets

  • Paula op 18 mei 2021 om 08:51

   Beste Bets,

   dank je wel, ik neem deze week contact met de stichting op.
   Groet, Paula

Laat een reactie achter