glutenvrij-recept-kruisbessentaart-met-roomvulling

Gebaksjuwelier op vakantie

Het is zomer en de Gebaksjuwelier is op vakantie!

De bestemming dit jaar is een zeer idyllische plek in de Betuwe, vlakbij mijn woonplaats. Ik (met mijn gezin) ben de oppas van een mooi huisje, met een riante tuin en een uitgebreide beestenboel. Hoewel ik dus vakantie heb, kan ik het niet laten om met het heerlijke zomerfruit uit de tuin allerlei lekkers te maken en bakken. Mocht je de Gebaksjuwelier op Facebook volgen (ja, doen!) dan heb je al het één en ander voorbij zien komen.


Hieronder volgen een aantal recepten van mijn bakwerk-op-vakantie.
Kruisbessentaart met roomvulling

Taart gevuld met witte chocolade mousse, met een laagje kruisbessen compôte en een toef slagroom

Muffins met wijnbessen en witte chocolade

En het houdt niet op…. De bramen zijn bijna rijp, de eerste appel ligt al op de fruitschaal en de potjes pruimenjam staan in het keukenkastje. Smullen!
Heb JIJ een lekker glutenvrij gebakje of taartje gegeten tijdens de vakantie? Of wellicht zelf iets gemaakt toen je thuis was? Heb je nog lekkere tips of suggesties? Laat het hieronder weten!

Schrijf je reactie in onderstaand commentaarveld.
Smakelijke groet,
de Gebaksjuwelier (op vakantie)

Muffins met witte chocolade en wijnbessen

Inschrijven nieuwsbrief

6 reacties

  1. Gerda op 7 augustus 2013 om 12:31

    Fijne vakantie samen met je gezin 😉

  2. Paula van de Beek op 7 augustus 2013 om 13:24

    Ik heb net kokosfudge gemaakt en ga straks proeven.

  3. JoJ op 7 augustus 2013 om 15:12

    Jummie jummie, ziet er allemaal erg goed uit! Ik ben ook lekker aan het bakken geweest. De afgelopen weken heb ik al brownies, chocolademuffins, mini-appeltaartjes met amandelspijs (gebakken in een muffinvorm), gevulde koeken en suikerbrood gebakken. Alles is voor het grootste deel ingevroren. En zojuist heb ik voor het eerst een ontbijtkoek gebakken! Bij ons is het fruit nog niet helemaal rijp, maar als dat wel zo is ga ik weer lekker verder met bakken. Nog een fijne vakantie! 🙂

    • paula onink op 7 augustus 2013 om 15:44

      Ja dat suikerbrood zag er lekker uit! wat heb je voor fruit in de tuin?

  4. Giselle op 21 augustus 2013 om 08:12

    Alleen brood gebakken in de BBM in de tent (ging gelukkig goed) en wel in het frans in een restaurant kunnen uitleggen dat de kinderen een glutenvrij (en melkvrij) dieet hebben. En het werd begrepen dus zijn we heerlijk uit eten geweest in een frans restaurant! Een hele traktatie! Maar jouw taarten zien er ook heerlijk uit: ook een geweldige traktatie zo te zien.
    Fijne vakantie nog!

    • paula onink op 21 augustus 2013 om 09:09

      Wat fijn, Giselle, dat je heerlijk uit eten kon met de kinderen! Ook nog fijne vakantie!

Geef antwoord Antwoord annuleren