frank en vrij undercurrent1

De Gebaksjuwelier op het eerste foodfestival zonder gluten – een terugblik

Wat een belevenis was dat! Het eerste foodfestival zonder gluten, Frank en Vrij, vond zondag 29 mei plaats en de Gebaksjuwelier was er bij! Jij ook?

Nieuw!

Voor de Gebaksjuwelier was het een uitgelezen kans om een nieuw publiek te laten kennismaken met de producten uit de bakkerij. De bedoeling was om constant proefschaaltjes klaar te zetten voor de bezoekers, maar de eerste uren was het zo druk dat mijn collega’s en ik daar niet aan toe kwamen. De aardbeientartelettes en de kaascroissantjes waren voor velen een nieuw product. Toen een jongeman voor de derde keer een kaascroissantje kocht, werd onze mening dat ze lekker zijn, bevestigd.

Geweldig om zoveel enthousiaste mensen te zien!

Gluren bij de buren

Ik heb nog rondgekeken bij de andere stands en allerlei zoete hapjes geproefd. Het ene hapje nog meer bijzonder dan het andere. Heel jammer dat geen van ons drieën de glutenvrije pasta van CiaoGluten niet geproefd hebben. Bij hen ging het net zo hard als bij de Gebaksjuwelier. De pasta was superlekker, hoorden we van iedereen. Sjeu, de smoothie en tosti bar uit Groningen, serveerde het glutenvrije brood van de Gebaksjuwelier als tosti. Leuke samenwerking!

?????????????

Voor de Gebaksjuwelier was het een geweldig succes, dit festival. Nieuwe mensen ontmoet, leuke respons op de producten en veel ‘oude’ bekenden gezien. Zelfs een vast klantje van 9 uit Culemborg!

De kleine dingen die het ‘m doen

Twee momenten zijn mij in het bijzonder bijgebleven. Een jonge meid kwam terug naar de kraam: ‘Ik moet toch even zeggen dat ik het croissantje heel lekker vind!’ Nou, daar ga ik bijna van naast mijn schoenen lopen! Het andere moment heb ik op Facebook geplaatst. Daar kreeg ik het helemaal warm van!

blog pecan fev1

Kritische noot

De geluiden op sociale media over het Frank en Vrij festival zijn niet allemaal positief. Het heffen van een entreeprijs en het moeten betalen voor het eten was een punt van kritiek. De meningen of het nu echt een foodfestival was, een glutenvrije markt of een gezondheidsbeurs liepen uiteen. De verwachtingen klopten niet altijd met de werkelijkheid en dat kan negatief uitpakken.

Zo voor een eerste keer was het een gemêleerd gezelschap. Ja, hopelijk volgend jaar meer food trucks, meer hartige hapjes en minder entree!

Hoedje af

Koosje en Nadia, bedankt voor de organisatie!!! Bijzondere locatie voor een bijzonder festival! Volgend jaar weer?

Nog speciale dank voor alle medewerkers van de Gebaksjuwelier, die de afgelopen weken met mij hard gewerkt hebben om alles af te krijgen en ondertussen mij van koffie, water en eten hebben voorzien. Alicia, Hizkya, Melissa, Eline, Sandra en Marieke: dank!

frank en vrij kraam

Ben jij naar Frank en Vrij festival geweest? Wat vond je er van? Deel je mening!

Schrijf je bericht in onderstaand commentaarveld.

Smakelijke groet,

Paula

Inschrijven nieuwsbrief

4 reacties

 1. Carolin Driedijk op 1 juni 2016 om 08:56

  Ik ben er ook geweest samen met mijn Glutenvrije maatje Anita,
  Wij vonden de locatie kleiner dan verwacht en nergens op de route stond een bord met aanwijzingen waar het was….slecht te vinden als je er dus nooit bent geweest wat jammer is want je kan vanaf het station al reclame maken!! gemiste kans. De entre was naar mijn mening ook duur.
  Verder leek het inderdaad meer op een glutenvrije markt(met weinig echte super aanbiedingen) dan een festival. Ik miste de trucks (1 echte) en vooral kookdemonstraties, tips and tools. Maar het is de eerste keer en het is natuurlijk al geweldig dat het georganiseerd wordt.
  Het moet gewoon groeien tot een Echt super festival 🙂

  • Paula op 1 juni 2016 om 09:56

   Hoi Carolin, leuk dat je er was! Ik had je maatje wel gezien, maar jou niet herkend :-)Ik begrijp je reactie en ik hoop dat de organisatie deze punten meeneemt in de evaluatie, dan wordt het volgend jaar echt een super evenement!

 2. Tino Lintsen op 1 juni 2016 om 10:35

  wij zijn ook geweest en hebben zeker leuke dag gehad inderdaad entree iets aan de hoge kant …maar eerste keer en men moet toch kijken wat en hoeveel mensen er op afkomen .
  Het moet zeker groeien en zie dit ook als een positieve feedback ik weet zeker dat dit een succes gaat worden voor in de toekomst.
  Kramen en eten was geweldig lokatie top!!! maar als men het niet weet moet je even zoeken.
  Opzetten van al dit kost ook even tijd en ervaring ik weet zeker dat de organisatie dit meeneemt.
  Maar voor wat er zondag aanwezig was om kennis me te maken was top!!!
  En gebaksjuwelier….we hebben genoten van de hapjes…!!!! zeker ook de uitleg

  • Paula op 6 juni 2016 om 19:50

   Dank je wel voor je reactie, Tino. Ik zie ook ruimte voor groei en hoop dat de organisatie een tweede editie gaat neerzetten in 2017.

Laat een reactie achter