blij met pepernoten 1

Wat een feest! Glutenvrije Piet bij de intocht Culemborg

(foto: Raphaël Drent – De Gelderlander)

 

Wat was het een feest om al die blije kopjes van de kinderen te zien, die kruidnoten kregen van de Piet. Dit jaar waren er in Culemborg twee Glutenvrije Pieten die de glutenvrije kruidnoten uitdeelden aan de kinderen met een glutenvrij badge.

 

Initiatief

Dankzij initiatiefnemer Monique Stevens en de NCV werd de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum vergezeld door een glutenvrije Piet. De NCV kreeg van HejaTeff de glutenvrije kruidnoten, zorgvuldig verpakt en gestickerd. Deze actie werd door de landelijke pers opgepikt, wat het een stuk eenvoudiger maakte om in andere gemeenten ook Glutenvrije Pieten te mobiliseren. In de meeste gevallen regelden vrijwilligers van de NCV in hun eigen woonplaats het bezoek van de Glutenvrije Pieten.

 

Glutenvrije Piet in Culemborg

Nu het Glutenvrije Pieten virus rondwaarde, kón Culemborg niet achterblijven met een glutenvrije bakkerij in de stad. De Gebaksjuwelier nam contact op met de NCV en het lokale Sintcomité. Al snel was er groen licht om de Glutenvrije Pieten naar Culemborg te halen en deze te voorzien van de glutenvrije kruidnoten van de Gebaksjuwelier. Wat een eer! En wat een enthousiaste Pieten waren het!

 

Herkenbaar door Glutenvrij Badge

De Glutenvrije Pieten hebben heel erg hun best gedaan de kinderen met een glutenvrije badge te vinden. Te zien aan de foto’s is dat goed gelukt! De ‘gewone’ Pieten, met de tarwe-kruidnoten, vertelden de kinderen met glutenvrije badge dat er ook een Glutenvrije Piet was. Fantastisch! Mooi dat het gedragen werd door het gehele Pietenbestand.

 

Blije kinderen!

En kijk nu eens naar deze blije gezichtjes! Dat vraagt om herhaling. Dus Glutenvrije Pieten, volgend jaar weer???

 

 

Schrijf je reactie in onderstaand commentaarveld

 

Smakelijke groet,

Paula

Gebaksjuwelier

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Laat een reactie achter