Sfeer Grote Haverkoeken 8793 blog

Een jaar voorbij gevlogen

Elk januari blik ik terug op het afgelopen jaar. Wat een jaar is het geweest! Veel hoogtepunten en veel ‘leermomenten’.

Nieuwe producten

Wat duidelijk is, is dat de Gebaksjuwelier een gevestigde naam is in glutenvrij Nederland. We hebben in 2018 veel nieuwe broodklanten mogen verwelkomen, een aantal supermooie bruidstaarten gemaakt en menig kind met een glutenvrij dieet hebben we van een leuke verjaardagstaart voorzien. Nieuwe producten, zoals de gevulde koek en de broodmix om thuis brood de maken, vlogen als warme broodjes over de toonbank. We hebben de kaaskoekjes, op de manier zoals we die ooit maakten, geschrapt. Uitbreiding van ons hartig assortiment bestond uit het inkopen van worstenbroodjes. Ook deze vlogen in bevroren toestand als warme broodjes over de toonbank. Soms moet je niet alles zelf willen maken.

Coeliakiedag

Eén van de hoogtepunten voor mij persoonlijk was de aanwezigheid met een kraam op de Coeliakiedag van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Al die mensen, die allemaal glutenvrij moeten eten, die allemaal vol verwachting naar Vianen komen, om nieuwe glutenvrije producten te proeven, die niet hoeven op te letten of iets wel/niet glutenvrij is. Ik was onder de indruk. Kleine kanttekening: door de gigantische drukte was het niet mogelijk om echt in gesprek met iemand te gaan. Meestal is daar in de winkel wel tijd en ruimte voor. Maar goed, ik vond het heel bijzonder in Vianen.

Perikelen rondom mens en machine

Een grote worsteling het afgelopen jaar was het personeelsbestand op orde houden. Vaste medewerkers vertrokken en we hadden (tijdelijk) zieken binnen de gelederen. Dit schijnt een veelvoorkomend probleem te zijn binnen de detailhandel. Niet alleen binnen het team haperde het, ook de machines hielden er mee op. Alle belangrijke apparaten zijn vervangen. Een kostbare en tijdrovende zaak.

Oudjaar

Het eind van het jaar is als vanzelfsprekend een hectische, drukke, gezellige tijd in de bakkerij. Hoe soepel de kerstdrukte verliep, des te chaotischer was het op Oudjaarsdag. Daar brak het gebrek aan ervaring, miscommunicatie en een te strakke planning ons op. Het gevolg waren lange wachttijden en bestellingen die niet klaar stonden. Teleurgestelde klanten liepen weg, anderen namen gelukkig de moeite om te wachten. Zelf was ik ook niet blij met de gang van zaken, maar het team kon niet harder werken dan op dat moment gebeurde. Zoals één klant dat benoemde: ‘Ten onder gaan aan je succes’. Zo voelde het zeker. Maar goed, hier hebben we van geleerd en we doen het komend Oudjaar anders. In 2017 hadden we vanwege kortsluiting de materialen niet, in 2018 lag het vooral aan planning en personeelstekort en 2019… gaan we knallend het jaar uit!

En door…

Voordat we weer aan oliebollen denken, hebben we een heel jaar voor ons. Het speerpunt voor de eerste maand(en) is het aanvullen van het team met een verkoopmedewerker. De vacature vind je hier. In het voorjaar vieren we het 5 jarig jubileum van de Gebaksjuwelier! Dat laten we niet geruisloos aan ons voorbijgaan. Meer hierover in latere nieuwsbrieven.


Al het goede voor 2019 en heel graag tot ziens in de winkel of online.

Smakelijke groet, Paula Onink

Gebaksjuwelier


Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie

  1. Joop en Bep peplinkhuize. op 8 januari 2019 om 11:11

    Wij zijn heel blij. Met jullie.
    Niet alleen met de producten maar ook de vriendelijke bediening .

Laat een reactie achter