warmebakker

De warme bakker

Oef! Wat was het de afgelopen dagen warm! Zo warm dat je eigenlijk zo min mogelijk tijd in de keuken wilt doorbrengen. Dat heb ik dus ook bijna niet gedaan, deze warme bakker had het al warm genoeg.

Gelukkig heb ik altijd wel wat in de vriezer liggen, zodat ik toch lekkere taarten en koekjes in elkaar kan zetten, zonder de hele dag bezig te zijn. Hieronder geef ik een aantal suggesties waardoor ook jij in warme dagen snel iets lekkers of voedzaam op tafel kan hebben.

Koekje erbij?

Wat denk je van koekjesdeeg? Op een druilerige dag maak je een flinke bonk deeg en die vorm je tot handzame pillen (´worst´van deeg). Als je zin hebt in koekjes, haal je het deeg uit de vriezer, laat je het even op temperatuur komen. Je snijdt het deeg in plakjes en zo kun je snel koekjes bakken.

Taart achter de hand

Zit je verlegen om een taart? Dat hoeft niet meer. Maak met het recept voor biscuittaart een basis taart. Deze kun je prima invriezen. Krijg je bezoek of heb je gewoon zin in een taart, ontdooi dan de taart in de koelkast. Snijd het horizontaal door midden en vul de taart met slagroom, jam, mousse of bavaroise.

Brownies kun je na het bakken ook heel goed invriezen. Laat ze rustig ontdooien voor gebruik.

Piepen maar

En natuurlijk, wie doet het niet? Je glutenvrije brood invriezen en een paar sneetjes eruit halen, even oppiepen indien gewenst en eten maar.

Dit zijn een paar manieren om een voorraadje aan te leggen in je vriezer, zodat je op dagen dat het minder goed uitkomt, niet zo lang in de keuken hoeft te staan. Ideaal tijdens dit warme weer. Mocht je niet zelf willen of kunnen bakken, dan is er altijd nog de mogelijkheid om kant-en-klare producten te kopen in de winkel of webshop.

Heb jij tips hoe je iets lekkers kan maken zonder de hele dag in de keuken bezig te zijn? Hoe houdt jij je voorraden op peil? Deel je adviezen en tips met de lezers van dit blog.

Schrijf je reactie in het onderstaand commentaarveld

Smakelijke groet,

De Gebaksjuwelier

Inschrijven nieuwsbrief

4 reacties

 1. Paula van de Beek op 24 juli 2013 om 15:13

  Omdat ik een grote oven heb, 90 cm breed, bak ik altijd 4 caken tegelijk. Mijn mixer op een standaard kan 2 caken tegelijk aan, dus dat is logistiek gezien ook handig. Ik laat de eerste 2 caken rustig even staan tot de volgende 2 ook klaar zijn en dan gaan ze de voorverwarmde oven. Als ze klaar zijn laat ik ze afkoelen (lang) en daarna snijd ik ze door. Zo’n halve cake past precies in een diepvries/boterhamzakje en die vries ik in. Heb je snel cake nodig? Halve cake uit de vriezer en de verpakking, 2 minuten in de magnetron op zijn hoogste stand, en klaar is de cake!

  • paula onink op 24 juli 2013 om 16:58

   Hoi Paula, bedankt voor je tip. In één keer een flinke voorraad cake, voor als je iets achter de hand wilt hebben.

   • Paula van de Beek op 24 juli 2013 om 17:03

    Graag gedaan!

 2. Mirjam op 25 juli 2013 om 09:50

  Als ik cupecakes of BKB’s (Braziliaanse Kaas Broodjes) bak, bak ik altijd extra veel.
  Daarnaast maak ik van het deeg van de BKB’s ook een aantal mini-pizzaatjes. Lekkerder (en makkelijker) dan welke kant-en-klaar-pizza dan ook!
  Het is nauwelijks extra werk, maar zo heb ik wel een goede voorraad in de vriezer.

  Cupcake’s en mini cupcakes zijn zo ontdooit, lekker met topping, maar ook zonder. Voor het recept, kijk mijn blog: http://ikbenglutenvrij.nl/?p=1510
  BKB’s 40 seconden in de magnetron. Niet zo lekker als vers, maar alsnog heerlijk (vooral met echte geraspte kaas, en niet uit een pakje).
  Voor het recept, zie livaad.nl -> Kokspraad -> De warme bakker: Het gesprek van de dag … BKB’s
  De pizzaatjes beleggen met tomatensaus en andere dingen die je lekker vindt (kaas zit al in de bodem), een kwartiertje in de oven en smullen maar!

  Daarnaast kook ik in het seizoen grote pannen met prut van o.a. pompoen en courgette.
  Invriezen in 1-persoons bakjes, ideaal voor een snelle soep of door de (pasta)saus.

  Tenslotte heb ik ook een aantal kant-en-klaar artikelen (bijna) standaard in de vriezer:
  Taarten van Almondy (o.a. te krijgen bij Ikea en de grotere Albert Heijns);
  Haverbrood van Mam’s Mikske;
  Kaiserbroodjes en croissantjes van Schar;
  Frikadellen van de Jumbo en frietjes.

Laat een reactie achter