glutenvrij-recept-chocolate-chip-cookie-glutenvrij

Chocolate chip cookie glutenvrij

Chocolate chip cookies, van die dikke koeken met stukjes chocolade… lekker!

Met dit recept maak je ongeveer 30 koekjes. Voorbereidingstijd: 20 minuten. Baktijd: ongeveer 12 minuten.

Ingrediënten:

  • 200 gram glutenvrij witte bloem (bv. Doves Farm)
  • 170 gram witte basterdsuiker
  • ½ theelepel baking soda
  • 1 theelepel vanille extract of 1 eetlepel vanillesuiker
  • ½ theelepel xanthaangom
  • snufje zout
  • 75 gram boter (kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 235 gram chocolate chips (of chocolade reep in stukjes gehakt)

Werkwijze:

Maak eerst het deeg

  • Verwarm de oven voor op 175°
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar
  • Kneed er de boter en het ei door
  • Maak balletjes ter grootte van een twee euromuntstuk. Grotere koekjes kunnen natuurlijk ook!
  • Druk de balletjes plat met de muis van je hand
  • Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten gaar
  • Haal de bakplaat uit de oven, laat de koekjes even afkoelen op de plaat.
  • Laat ze na 5 minuten verder afkoelen op een rooster
  • Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.
  • Ze blijven zo´n 3 weken goed (als ze niet al eerder op zijn…)

Smakelijke groet,

de Gebaksjuwelier

Inschrijven nieuwsbrief

14 reacties

  1. Jan op 20 maart 2016 om 09:39

    Jes de koekjes zitten in de oven nu nog hopen dat ze smaken 🙂

  2. Jan op 20 maart 2016 om 09:44

    Toppie wat een lekkere koekjes en nog glutenvrij hoe cool echtwaar 😉

    • Paula op 20 maart 2016 om 21:04

      Fijn dat ze in de smaak vallen! 🙂

  3. Brigitte op 15 september 2016 om 17:52

    Lijkt me heerlijk. Kan dat met speltbloem of met rijstebloem?

    • Paula op 15 september 2016 om 20:26

      Beste Brigitte,
      Ik heb het nooit met speltbloem geprobeerd, omdat daar gluten in zitten (een ‘no-go’ in de glutenvrije bakkerij). Ik neem aan dat dat prima kan, dan kun je de xanthaangom weglaten, die zorgen voor de binding die je mist als je glutenvrij bakt.
      Puur rijstebloem geeft een droger resultaat.
      Succes met bakken!

  4. Anouk op 28 januari 2018 om 18:46

    Heb de koekjes zojuist gemaakt, heerlijk! Echte lekkere koekjes, het deeg was al lekker… Heb een deel van de pure chocolade vervangen door witte chocolade en geroosterde hazelnootjes toegevoegd, jummy! Dank voor het recept.

    • Paula op 4 februari 2018 om 12:12

      Hoi Anouk, wat een lekkere variant heb je er van gemaakt! Leuk!

    • Monique op 27 mei 2020 om 07:50

      Kunnen deze ook met mix C van schar? De kuche en kekse?

      • Paula op 27 mei 2020 om 08:55

        Hoi Monique,

        ik neem aan van wel. Ik gebruik zelf geen Schär, dus ik weet niet precies hoe het reageert.

  5. Thessa op 8 februari 2020 om 17:33

    Wat een heerlijke koekjes en een makkelijk recept 🙂
    Die gaan de drie weken echt niet halen!

    Dank je wel!

  6. Lotte op 20 januari 2023 om 10:12

    Klinkt heerlijk.
    Zou ik ze ook kunnen maken met cocosolie? Ik mag niets van margarine of boter eten.

    • Paula op 21 januari 2023 om 15:13

      Beste Lotte,

      Ik ben bang dat het deeg dan te vloeibaar is. Misschien zijn er vegan recepten voor dit soort koekjes met kokosolie?

      • Lotte op 5 februari 2023 om 11:08

        Beste Paula,
        Ik heb het toch geprobeerd omdat de koekjes zo lekker klinken. En eigenlijk waren ze perfect gelukt.

        • Paula op 6 februari 2023 om 11:27

          Super!

Geef antwoord Antwoord annuleren