Chocoladeglazuur

Deze chocoladeglazuur blijft zacht, ideaal om een taart mee te overgieten of als bovenlaagje van een brownie


Ingrediënten

  • 250 gram pure chocolade (60-70% cacaobestandsdelen), fijn gehakt
  • 175 gram boter, in blokjes
  • 1 eetlepel golden syrup of honing.


Bereiding

Lees de gebruiksaanwijzing van je machine voordat je begint. Bij het ene merk hoor je eerst de droge ingrediënten toe te voegen en dan het vocht. Bij het andere merk is het andersom. Gebruik je verse gist, dan gaat het samen met het vocht in de vorm. Droge gist gaat samen met het meel in de vorm.

  1. Doe de chocolade met de boter en syrup/honing in een vuurvaste kom.
  2. Smelt dit au bain marie op het fornuis. Er mag geen stoom langs de kom omhoog komen. De bodem van de kom mag het water niet raken, dan wordt de chocolade te heet.
  3. Neem de pan van het vuur als de chocolade gesmolten is en roer rustig tot het glad is. De chocolade mag niet warmer zijn dan 45° C. Gebruik eventueel een keukenthermometer om de temperatuur te controleren.
  4. Laat het glazuur afkoelen tot 32-33 °C, dan is het klaar voor gebruik.


Smakelijk eten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *