glutenvrij-recept-glutenvrije-chocolade-koekjes

Chocolade koekjes zonder bloem (klein beetje dan)

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: ong. 15 minuten
Recept geeft ongeveer: 30 koekjes

Ingrediënten:

  • 3 eiwitten
  • 1 theelepel vanille extract*
  • Snufje zout
  • 200 gram poedersuiker
  • 40 gram cacaopoeder
  • 80 gram gebruneerde hazelnoten, gehakt (weglaten? Dan 80 gram extra chocolade toevoegen)
  • 200 gram pure chocolade, gehakt
  • 8 gram maïzena

* Geen vanille extract? Dan een zakje vanillesuiker toevoegen aan de poedersuiker

Bruneren: brand de hazelnoten op een bakplaat in de oven in 30 minuten op 160°, laten afkoelen in de oven. Hoeft niet, maar maakt de hazelnoten extra lekker.

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 160°. Leg bakpapier op een bakplaat. Ik gebruik ook een vierkant metalen bakblik om de koekjes in twee ladingen te kunnen bakken
  • Klop met een garde de eiwitten, vanille extract en het zout in een grote kom. Doe dit vol overtuiging, klop ongeveer 3 minuten totdat de eiwitten schuimig zijn en wat dikker worden.
  • Pak een andere kom, doe daar de poedersuiker en cacaopoeder in. Meng dit.
  • Meng dan met een spatel het suiker/cacaomengsel in drie delen door de eiwitten. Het wordt een lobbig, slap beslag
  • Pak een andere kom, doe daar de gehakte hazelnoten en pure chocolade in, samen met de maïzena. Roer dit goed door elkaar.
  • Spatel de noten/chocolade door het beslag.
  • Schep met twee theelepels kleine hoopjes beslag op het bakpapier of maak de hoopjes groter voor grotere koeken. De koekjes vloeien uit tijdens het bakken, houdt ongeveer 4 cm ruimte tussen de koekjes
  • Bak de koekjes gedurende 15 minuten, totdat de bovenkant enigszins ´scheurtjes´ vertoont.
  • Haal ze uit de oven, bak de volgende plaat koekjes.
  • Als alle koekjes gebakken zijn, kan de oven terug naar 30°. Zet de bakplaten in de oven om de koekjes te laten nadrogen. Dat maakt ze lekkerder!

Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.

Smakelijke groet,

de Gebaksjuwelier

Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie

  1. […] Chocoladekoekjes zonder bloem (van de gebaksjuwelier) […]

Geef antwoord Antwoord annuleren