glutenvrij-recept-bruin-brood-met-wortel

Bruin brood met wortel

De geraspte wortel geeft dit brood een zoete smaak zonder toegevoegde zoetstoffen. Voor een extra smaak kun je 2 eetlepels venkelzaad door het deeg mengen. Lekker brood voor hartig beleg.

Recept voor 1 heel brood.

Ingrediënten:

  • De stukjes wortel geven een mooi contrast en een licht zoete smaak.
  • 0,5 liter water
  • 2 eetlepels olie
  • 25 gram verse gist
  • 7 gram Fibrex
  • Halve eetlepel fiberHusk
  • 60 gram geraspte wortel
  • ½ theelepel zout (tenzij er al zout in de broodmix zit!)
  • 400 gram bruinbrood mix
  • 100 gram haverbroodmix


Werkwijze:

Oven: 200° Celsius

  1. Verwarm 0,25 liter water tot lauwwarm. Los hierin de gist op.
  2. Voeg Fibrex en fiberhusk toe, laat het 10 minuten rusten.
  3. Doe de rest van het water in mengkom.
  4. Voeg olie, wortelen, zout en de helft van het meel toe. Voeg de gistoplossing toe. Meng dit door elkaar met de deeghaak of met je handen. Voeg beetje bij beetje de rest van het meel toe.
  5. Kneed het in totaal zo´n 10 minuten door.
  6. Vet een broodbakblik (of cakeblik) in en bestrooi deze met wat rijstebloem.
  7. Verdeel het deeg over het blik. Dek het af met een vochtige theedoek en laat het op een warme plek 45 minuten rijzen.
  8. Bak het brood onder het midden in de oven in ongeveer 35 minuten gaar.
  9. Stort het brood en laat het afkoelen onder een schone, droge theedoek.
  10. Na het afkoelen het brood in plakjes snijden en invriezen, of opeten.

Smakelijke groet!


Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie

  1. Emilie Bendsen op 5 januari 2020 om 12:55

    Wellen: Laat de rozijn minimaal 30 minuten wellen en een klein schaaltje met water. Daarna goed laten uitlekken in een zeef. Blender:  Doe 100 gram wortel, geschild en in kleine stukken gesneden, samen met 200 gram water in de kan van de blender en mix er een egaal sapje van.

Laat een reactie achter