bagels

Better get your gluten free Bagels at BetterBagels!

De Bagel, een broodje met een gat erin. In Amerika niet uit het straatbeeld weg te denken. Dat is ook waar ik mijn eerste bagel heb gegeten, in Boston, met cream&chives, roomkaas met bieslook. Natuurlijk gemaakt van tarwebloem.

Ondertussen zijn er ook in Nederland steeds vaker bagels. Zelfs glutenvrij! Bijvoorbeeld bij BetterBagels in Leiden. Ik was daar laatst om te zien, ruiken en proeven hoe de bagels uit die grote oven komen rollen.

Volgens traditioneel recept worden de bagels gekneed, gekookt en gebakken. The American Way.

bagelproces_1

Vanuit de winkel kun je in de bakkerij kijken en zelf zien hoe de bagels gemaakt wordt. Frank, de eigenaar en bagelbakker, legde uit hoe een bagel tot stand komt. De verse bagels kun je kopen en meenemen of laten beleggen met allerlei lekker beleg en gelijk opeten met een kopje koffie, thee, fris of een sapje. Erg lekker! Natuurlijk nam ik een cream&chives bagel met een vleugje nostalgie.

 
blg BB tripadvisor1
 

Glutenvrije bagels
Deze worden één keer per week gebakken. Dit gebeurt volgens een ander procedé als de reguliere bagels. De bagels gaan na het bakken de vriezer in. Als je een glutenvrije bagel wilt bestellen en gelijk opeten, dan gaat de bagel in een aparte toaster. Al het beleg is glutenvrij. De eigenaar van BetterBagels weet hoe belangrijk het is ‘echt glutenvrij’ te werken. Ik kreeg drie verschillende glutenvrije bagels te proeven: de Plain (gewoon), de Everything (maanzaad, zeezoutkristallen en sesamzaad) en de Tomato&Garlic (tomaat en knoflook). De bagel op onderstaande foto is een Focaccia Caprese… erg lekker!!! Naast deze smaken biedt BetterBagels specials aan, zoals een bagel met Jalapeño peper.

gluten free bagel1

Sinds kort worden de bagels van BetterBagels geserveerd bij Restaurant de Ziende in Nieuwkoop.
Op Facebook kun je de leuke acties van BetterBagels volgen, zo was er laatst een speciale glutenvrije bagel voor Vaderdag.

 
Say hi to Joe!
Mocht je een keer in Leiden zijn, ga voor een heerlijke glutenvrije bagel en goddelijke koffie (of thee, of iets fris) naar BetterBagels aan de Lange Mare 96. En doe Joe The Slicer de hartelijke groeten van mij!

 
Heb jij al eens bij Joe the Slicer een glutenvrije bagel gegeten?
Deel je reactie!

Schrijf je bericht in onderstaand commentaarveld.

Smakelijke groet,
Paula
Gebaksjuwelier

Inschrijven nieuwsbrief

3 reacties

 1. Frank Zweerus op 29 juni 2016 om 07:06

  Wat een leuk stukje Paula.

 2. Li op 8 maart 2019 om 22:41

  Beste,

  Ik zou graag weten per hoeveel deze bagels verpakt zitten en kan ikdezebestellen voor mijn zaaak in brugge? 1

  • Paula op 9 maart 2019 om 05:41

   Goedendag, bedankt voor uw bericht. De bagels worden gemaakt door Better Bagels, voor meer informatie kunt u hen contact opnemen. http://www.betterbagels.nl/
   Vriendelijke groet, Paula Onink

Laat een reactie achter