Amandelspijs

Dit is een recept dat je goed moet inplannen, het beste resultaat krijg je namelijk als je de amandelspijs een week laat rusten.

Ingrediënten

  • 250 gram witte amandelen
  • 250 gram poedersuiker *
  • geraspte schil van een citroen (zonder waslaag)
  • water

 

Bereiding

  1. Maal de amandelen met de poedersuiker in een hakmolen of keukenmachine fijn. Je kunt ook gemalen amandelmeel kopen, maar doe dit toch nog even in de hakmolen of keukenmachine met de poedersuiker. Dan is het beter vermengd en mogelijk nog fijner vermalen.
  2. Voeg de citroenrasp toe en een klein beetje water (1 eetlepel). Meng het geheel. Blijf kleine beetjes water toevoegen totdat je een stevige, gladde massa hebt.
  3. Pak de amandelspijs in folie. Leg het in de koelkast te rusten, het liefst een week (als je er vanaf kunt blijven), het meel en de suiker kunnen zich zo nog beter vermengen.
  4. Als je de amandelspijs gaat verwerken en je merkt dat het droog is geworden, kneed er dan een eidooier door. De spijs wordt soepeler en makkelijker te bewerken.

Amandelspijs kun je o.a. gebruiken in gevulde speculaas, rondo´s, vruchtenbrood, krentenbrood.

 

Smakelijk eten!

 

 

Reactie “Amandelspijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *