
Amandelspijs
Dit is een recept dat je goed moet inplannen, het beste resultaat krijg je namelijk als je de amandelspijs een week laat rusten.
Ingrediënten
- 250 gram witte amandelen
- 250 gram poedersuiker *
- geraspte schil van een citroen (zonder waslaag)
- water
Bereiding
- Maal de amandelen met de poedersuiker in een hakmolen of keukenmachine fijn. Je kunt ook gemalen amandelmeel kopen, maar doe dit toch nog even in de hakmolen of keukenmachine met de poedersuiker. Dan is het beter vermengd en mogelijk nog fijner vermalen.
- Voeg de citroenrasp toe en een klein beetje water (1 eetlepel). Meng het geheel. Blijf kleine beetjes water toevoegen totdat je een stevige, gladde massa hebt.
- Pak de amandelspijs in folie. Leg het in de koelkast te rusten, het liefst een week (als je er vanaf kunt blijven), het meel en de suiker kunnen zich zo nog beter vermengen.
- Als je de amandelspijs gaat verwerken en je merkt dat het droog is geworden, kneed er dan een eidooier door. De spijs wordt soepeler en makkelijker te bewerken.
Amandelspijs kun je o.a. gebruiken in gevulde speculaas, gevulde koeken, rondo´s, vruchtenbrood, krentenbrood.
Smakelijk eten!
Bedankt voor je recept!
bedankt voor het recept! ik heb allergie voor eigeel, kan ik ook eiwit toevoegen?
Hoi Gerrie, dat lijkt mij een goed alternatief. Dan zou ik het geheel vervangen door eiwit.