glutenvrij-recepten-aardbeientartelettes-glutenvrij-en-lactosevrij

Aardbeientartelettes glutenvrij en melkvrij

Een heerlijk knapperig deeg, met zachte roomvulling en daarop mooie rooie aardbeien…Maak deze tartelettes zelf met onderstaand recept of bekijk dit instructiefilmpje:

Ingrediënten:

Deeg

  • 250 gram glutenvrij meel (bv Doves Farms)
  • 170 gram koude plantenmargarine (bv Wajang of AH) in kleine stukjes gesneden
  • 1 ei
  • 40 gram koud water
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • extra rijstebloem voor het uitrollen van het deeg

Roomvulling

  • 250 gram kokosmelk
  • 1 vanillestokje
  • 50 gram suiker
  • 20 gram maizena
  • 2 eierdooiers

Decoratie

  • 500 gram aardbeien
  • pure chocolade (optioneel)

Nodig
ingevette vormpjes voor de tartelettes

Werkwijze

 

Deeg:

 

Doe meel, suiker, bakpoeder, zout, water en ei in een kom. Meng dit.

Snijd met twee messen de plantenmargarine in blokjes door het bloemmengsel.

Je ziet de blokjes margarine nog in het deeg.

Verpak het deeg in folie en leg het minimaal 1 uur te rusten in de koelkast.

 

Vulling

Volg de stappen in het recept Banketbakkersroom voor het koken van de roomvulling (let op: recept voor deze tartelettes is 2 x de hoeveelheid van het recept Banketbakkersroom) Laat de room afkoelen en ga verder met het deeg.

vervolg deeg

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bestuif je aanrecht met wat rijstebloem. Rol je deeg uit tot een plak van ong. 3 mm dik. Zie Tips voor uitrollen van glutenvrij deeg.
Steek met een rond voorwerp cirkels uit het deeg ter grootte van je vormpjes.

Leg het deeg in de vormpjes, je hoeft het niet aan te duwen. Het deeg zakt tijdens het bakken in de vorm.
Zet de vormpjes op een bakplaat, schuif deze in de oven. Bak het deeg af in ongeveer 20 minuten. Even controleren na 15 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de vormpjes 5 minuten afkoelen. Keer de vormpjes om en haal de taartjes uit de vorm.
Laat ze helemaal afkoelen.

 

Samenstellen

Schep de roomvulling met een lepel in de taartjes of vul een spuitzak en spuit de vulling in de taartjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snij de aardbeien in plakjes en leg deze rondom op de roomvulling. Smelt stukjes pure chocolade au bain marie en decoreer hiermee de aardbeien. Als je slagroom verdraagt, kan er altijd nog een toef slagroom op!

 

Geniet!

Smakelijke groet,

de Gebaksjuwelier

Inschrijven nieuwsbrief

3 reacties

  1. joke huisman op 4 mei 2017 om 22:00

    Lijkt me heerlijk ga het proberen

  2. Daphne op 10 mei 2020 om 20:46

    Hoi! Klinkt als een lekker recept! Ik zou het graag willen proberen. Ik zou graag willen weten hoeveel tartelette vormpjes nodig zijn voor dit recept.

    Groetjes,

    Daphne

    • Paula op 11 mei 2020 om 09:34

      Hoi Daphne, er komen ongeveer 12 tartelettes (vormpjes van ca. 8 cm doorsnede) uit dit deeg. Succes! Groetjes, Paula

Geef antwoord Antwoord annuleren